Preview Mode Links will not work in preview mode

Lyt med til Esma Birdi når hun deler sine erfaringer om den gode integration på skoler, i børnehaver, sygehusvæsenet, på kommunen, i politiet og i det private erhvervsliv.

Her får du baggrundsviden om bla. kultur, religio, traditioner, kønsroller og mange andre emner som udgør forskellen på mange etniske minoriteter og det danske samfund.

Lyt direkte her på siden - eller via et af de mange links herunder.

Mar 16, 2020

Hvem bestemmer hvad?

I denne episode kan du høre mere om forskellen på mænds og kvinders roller hos etniske minoriteter. Du får bla. baggrundsviden om hvorfor manden er familiens overhoved - og om årsagen til at det er kvinderne der styrer hjemmet.

Vi taler naturligvis også om de mange grunde der er til, at mennesker der kommer hertil fra kollektivistiske samfund, har en anden måde at fordele magten mellem kønnene på.

I vor snak om kønsroller taler vi både om piger og drenge - men især om hvordan kønsrollerne har medindflydelse på at drengebørn i nogle indvandrermiljøer ikke opholder sig lige så meget i hjemmet, som deres jævnaldrende etnisk danske kammerater.

Du får indblik i hvordan beskyttelsen af pigerne har indflydelse på drengenes plads i hjemmet - og du får svar på, hvorfor faderen ikke er helt velkommen i sit eget hjem efter morgenmaden...

Hør også om:

Hvorfor manden er statsminister og kvinden socialminister

Årsagen til at drengebørn ikke er ligeså meget hjemme som pigerne

Hvorfor kønsrollerne ikke nødvendigvis matcher de danske - også hos anden og trejde generation

kønsroller

Tak fordi du lytter med.